Bitterkoekjes

Na mijn tortillaverhaal van twee weken geleden blijf ik nog even doormopperen. Zo pakte ik laatst nietsvermoedend zo’n zakje bitterkoekjes uit het schap van de supermarkt. Lekker, van die taaie bruine koekjes. Bij het lezen van het etiket zag ik dat er nul procent amandelen in zaten, maar abrikozenpitmeel! En nog een hele rits andere ingrediënten, dat spreekt voor zich. Kan iemand mij vertellen of dit altijd al het geval was? Ik dacht altijd heel naïef dat bitterkoekjes van amandelen werden gemaakt.

Bitterkoekjes 2Dat vraagt natuurlijk om een home-made antwoord. Voor deze bitterkoekjes heb je drie, maximaal vier ingrediënten nodig. Dit recept komt uit Het Nederlands bakboek. En ze zijn toch lekker! Oké, ze zien er niet uit als bitterkoekjes, maar met dit recept heb je wel binnen een kwartiertje een trommel vol heerlijke geurige lactose- en glutenvrije koekjes. Als iemand een recept heeft voor van die bruine taaie bergjes hou ik me aanbevolen.

 

 

Nodig
210 g kristalsuiker
100 g amandelmeel
55 g eiwitten (ongeveer 2 eiwitten)
eventueel een drupje amandelextract

Meng in een ruime kom alle ingrediënten met een pollepel tot een stevige pasta. Schep of spuit kleine hoopjes van dit mengsel op een bakplaat met bakpapier. Bak 10 – 15 minuten in een voorverwarmde oven op 190 graden tot de randen lichtbruin zijn. Laat afkoelen op een rooster en smullen maar!

Voor 20 koekjes

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 Responses to Bitterkoekjes

  1. Ziet er lekker uit! Die komen op mijn Pinterest …

  2. Maaike zegt:

    Heb er een theelepel bakpoeder doorheen gedaan en iets water (het werd nl maar geen pasta) en: bergjes!!

  3. jet zegt:

    Ja inderdaad het hoort van abrikozenpitten gemaakt te worden. Daar komt die heerlijke smaak vandaan, Amaretto wordt daar ook van gemaakt.
    Heeerlijk!

Leave a reply

Als je het leuk vindt voeg dan een foto van jouw baksel bij je commentaar! (JPEG only)