Boekweitmuffins met banaan en wortel

De Goddelijke huisvrouw gaat gezond(er)

Na 5 jaar Goddelijke huisvrouw met Engelse geïnspireerde baksels ging het ‘concept’ van de Goddelijke huisvrouw een beetje wringen. Elke week een taart bakken werd een beetje teveel van het goede. Wie moest dat allemaal opeten? De afgelopen vijf jaar hebben wij natuurlijk ook niet stilgezeten. Bakken is nog steeds een deel van ons leven, maar dan op een andere manier. Dionne is veel bezig met sport en gezonde voeding voor de optimale prestaties. Margot ziet als aankomend diëtist dagelijks welke bijdrage gezonde voeding kan leveren aan je gezondheid. Daarom gaan Dionne en Margot, de blogsters van de GHV, meer schrijven over gezonde manieren om het leven te vieren. Betekent dat dan dat we geen koolhydraten meer eten? Dat we nooit meer suiker gebruiken? Dat alles opeens vegan moet? Dat de Victoria Sponge verboden terrein is? Nee hoor, de Goddelijke huisvrouw heeft nog steeds als motto met elkaar genieten van lekkere creaties. En alle bestaande recepten blijven gewoon op de site staan. En die moet je ook vooral (af en toe) maken. Vanaf nu kiezen we daar waar het kan voor verantwoorde ingrediënten, met als uitgangspunt dat het lekker is. Ook het uiterlijk van de goddelijke huisvrouw zal een make-over ondergaan, zodat het wat eigentijdser en frisser oogt.

boekweitmuffins

Boekweitmuffins met banaan en wortel
En hoe kunnen we beter aftrappen dan met een recept van Nigella Lawson, met wier boek Hoe word ik een goddelijke huisvrouw? het vijf jaar geleden allemaal begon? Ook Nigella heeft zichzelf opnieuw uitgevonden. In haar nieuwste boek Simply Nigella heeft ook zij het roer omgegooid. De recepten zijn licht, veelal zuivel- en glutenvrij. Deze boekweitmuffins zijn dat ook. In plaats van gewone bloem wordt een combinatie van boekweitmeel en amandelmeel gebruikt. Boekwietmeel heeft een notige smaak en amandelmeel juist zacht en zoet. Geraspte wortel, citroen en geprakte banaan geven zoveel zoetheid dat nog maar een ietsje suiker nodig is. Een snufje sesamzaadjes geeft wat crunch. De muffins zijn luchtig, smeuïg en smaakvol. Lekker als ontbijt, brunch of midmorning snack. Ze blijven rustig twee dagen goed. Maak ze vooral, en geniet!

Nodig
1 rijpe banaan
sap en rasp van 1 biologische citroen
75 g lichte basterdsuiker
2 grote eieren
1,5 dl milde olijfolie
150 g boekweitmeel
50 g amandelmeel
½ tl baking soda
2 tl (glutenvrij) bakpoeder
250 g wortels, geschrapt en geraspt
1,5 tl sesamzaad

Verwarm de oven voor op 200 graden en zet de papieren vormpjes in een cupcakebakvorm.

Prak de banaan in een kom samen met sap en rasp van de citroen. Klop er met een garde de suiker, eieren en olie door tot een glad beslag ontstaat.

Neem dan een andere, grote kom en doe daar het boekweitmeel, amandelmeel, baking soda, bakpoeder in. Roer door elkaar met een vork. Zorg dat er geen witte klontjes meer te zien zijn.

Giet de natte ingrediënten bij de droge. Voeg de wortel toe en roer alles met een spatel goed door elkaar tot je geen meel meer ziet.

Doe het beslag in de papieren cups met een ijstang of twee lepels. Ze mogen vrij vol. Strooi het sesamzaad erover en bak 15-20 minuten tot een prikker er droog uitkomt. Laat afkoelen op een rooster.

Voor 12 muffins

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

One Response to Boekweitmuffins met banaan en wortel

  1. Jeanette zegt:

    Oh boy, th81t#a2&7;s one ugly makeup. But yeah, for a girl, makeup is one of the best things she can work on. So it’s good that you have included it in top 10 ways to transform yourself. The hair style can also be one important improvement. And there are many methods to improve your appearance.

Leave a reply

Als je het leuk vindt voeg dan een foto van jouw baksel bij je commentaar! (JPEG only)