Butter cut-out biscuits

Koekjes bakken blijft een feest voor kinderen en deze koekjes kunnen niet mislukken. Het recept geeft je genoeg deeg voor trommels vol koekjes. Als je echt een goddelijke huisvrouw of übermoeder wilt zijn, vries dan de helft van het deeg in voor een later datum en je bent altijd voorbereid op een regenachtige middag of als je kind een speelafspraakje heeft dat niet helemaal soepel loopt. De koekjes zijn van zichzelf niet zo spannend, dus ze schreeuwen om glazuur en snoep, liefst in ongezonde kleuren. Annebeth heeft een paar potjes kleurstof. Omdat je maar 1 druppel daarvan nodig hebt, mag ik altijd een druppeltje komen halen. De schuimpjes die ik met de overgebleven eiwitten van de Gateau Breton maakte, heb ik met 1 druppel rode kleurstof roze gemaakt.
Annebeth had vorig jaar het simpele maar geniale idee om bij een kinderverjaardag de letter van het kind en het bereikte jaar te bakken en te glazuren. Ik heb dit nu ook twee keer gedaan en het was beide keren een groot succes. Het meeste werk was eigenlijk nog het zoeken naar het juiste vormpje.

Let wel: dit zijn echt kinderkoekjes. Makkelijk te maken, je hebt geen rare ingrediënten nodig, ze breken niet en kunnen niet mislukken, maar verder niet zo bijzonder. Over het algemeen vinden kinderen dat juist lekker.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a reply

Als je het leuk vindt voeg dan een foto van jouw baksel bij je commentaar! (JPEG only)