Carrot cupcakes with cream-cheese icing

logo-margotSinds ik de foto’s van H.’s skivakantie heb gezien, denk ik bij ‘carrotcake’ aan het draaiende restaurant op duizelingwekkende hoogte in de Zwitserse Alpen, bekend van de James Bond film. Ze serveren daar worteltjestaart met cream cheese topping op 007-bordjes met 007-servetjes!

Voor deze cupcakes hoef je eigenlijk alleen te kunnen mengen: het wordt gemaakt met olie in plaats van boter (ik gebruikte zonnebloemolie), dus je hoeft de olie en de suiker alleen maar door elkaar te roeren en dan de rest van de ingrediënten erbij te doen, onder andere geraspte wortel, kaneel, citroenschil en sinaasappelschil en tot slot 150 gram gehakte walnoten.

De topping maak je van cream cheese (ik gebruikte mascarpone) gemengd met poedersuiker en een flinke kneep limoensap. Het uitspreiden van de crème gaat me steeds beter af, maar het blijft een gedoe-werkje. Tot slot nog een halve walnoot erop. Omdat ik allergisch ben voor kaneel heb ik deze cakejes zelf niet geproefd, maar de reacties waren goed.

Zelf maken? Zie pagina 42 (ENG) of ga naar het recept . Op dit blog Mouthsful of heaven lees je leuke verhalen over successen en rampen op bakgebied. Mijn volgende project, Pistachio macaroons, staat er ook op, en bij het lezen van de ervaringen zonk de moed me in de schoenen. Maar daarover later meer.

Onlangs kreeg ik van een goede kennis enkele jaargangen GoodFood Magazine. Je begrijpt dat ik al enkele weekenden met mijn neus in die bladen zit en de rest een beetje langs me heen gaat. Nou zag ik daar een recept voor pastinaak en maple-syrup taart. Omdat de courgettetaart en de worteltjestaart zo goed bevalt, ga ik die ook een keer maken. Hier alvast het recept.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a reply

Als je het leuk vindt voeg dan een foto van jouw baksel bij je commentaar! (JPEG only)