Chocolade cakejes met rode biet

Je moet even wat moed verzamelen om rode biet in zoet gebak te verwerken maar dan heb je ook wat! Zeldzaam smeuïge cake met een pure chocolade smaak!

Een volkstuin hebben is een ding, plannen hoeveel  groente je teelt is een ander…Ik worstel met te veel courgettes (waarover binnenkort vast meer!) en aan rode bieten dus ook geen gebrek. De “Good Food” had deze maand een  recept waarin mijn bietjes prima verwerkt konden worden en ik moet zeggen: Ze hebben gelijk wat de titel betreft: “The ultimate chocolate cake”! (En dat alles ook nog in een handomdraai!)

Chocolade cakejes met rode biet

Chocolade cakejes met rode biet
Auteur: 
Voorbereidingstijd: 
Baktijd: 
Totaaltijd: 
Porties: 12
 
Ultieme recept voor chocolade cakejes (met rode biet!)
Ingrediënten
  • 200 g gepureerde of fijn geschaafde gekookte rode biet
  • 200 g gesmolten boter
  • 100 g donkere basterd suiker
  • 100 g kristal suiker
  • 200 g patent bloem
  • 200 g fijngehakte pure chocolade (of neem goede hagelslag!)
  • 3 eieren
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 eetlepels cacao
Instructie
Okay, makkelijker kun je niet krijgen:
  1. Verwarm de oven voor op 180 C (160 met ventilator)
  2. Alle ingredienten mogen in een grote kom. (ik probeerde de blender, maar dat werkte niet optimaal...)
  3. Mix kort met keukenmachine, of met de hand alles door elkaar tot een homogeen beslag.
  4. Vul de "muffin" vormpjes. Ik gebruikte "Cannelés de Bordeaux"-vormpjes en bak afhankelijk van je vormpje 15-20 minuten. Of maak een grote cake van 20 cm doorsnede (Bak die dan wat langer: 50 min
  5. Even laten afkoelen of een rooster en aanvallen maar, want ook warm zijn ze heerlijk!

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a reply

Als je het leuk vindt voeg dan een foto van jouw baksel bij je commentaar! (JPEG only)