Easy peasy Lemon Cheesecake

Het ultieme dessert voor deze warme dagen: een heerlijk fris toetje waarvoor je minimaal arbeid hoeft te verrichten! Met wat vers rood fruit kun je het geheel nog wat feestelijker maken, maar in zijn eenvoud heeft het ook wel wat rustieks…lemon cheesecake

Easy peasy Lemon Cheesecake
Auteur: 
 
Easy peasy lemon cheesecake
Ingrediënten
Voor de bodem:
 • 10 digestive biscuits of bastognekoeken zoals ik heb gedaan. (of welke koekjes je maar lekker vindt!)
 • 50 g boter
 • 25 g suiker (heb ik weggelaten, 't is al zoet genoeg zo..)
Voor de cheesecake:
 • 150ml slagroom
 • 397 g zoete gecondenseerde melk (bij onze Appie staat dat ik het indonesische vak naast de kokosroom....)
 • 175 g roomkaas (Ik heb pakjes Mon Chou gebruikt, omdat ik bang was dat het met de mascarpone onvoldoende zou opstijven..)
 • rasp en sap van 3 grote citroenen
 • Slagroom en rood fruit ter decoratie
Instructie
 1. Koekjes fijnmalen, met keukenmachine of stop de koekjes in ten plastic zak en leef je uit met de deegroller.
 2. Mengen met gesmolten boter en suiker. Vervolgens de kleffe kruimelbrei met een stalen lepel strak uitsmeren over de bodem van je pasteischaal of cakeblik. Terwijl dit een beetje afkoelt mix je slagroom, roomkaas, gecondenseerde melk en citroenrasp glad. Scheutje bij scheutje mix je de citroensap er door en je zult merken dat het mengel wat dikker wordt. (zoiets als een vanillepudding of een dikke vla). Stort het mengel op de bodem en na een uurtje of 4 in de koelkast is het voldoende opgesteven om lekker na de maaltijd in de avondzon van te genieten!
De puntjes die ik er uitsneed waren een beetje "wobbely bobbely" en behielden niet helemaal hun vorm, maar na een nacht in de koelkast kun je dat wel bereiken. Wij konden alleen niet meer wachten en voor ik het laatste bordje had aangereikt kwam het eerste al weer schoongelikt terug...

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

24 Responses to Easy peasy Lemon Cheesecake

 1. bonbonnekke zegt:

  Zojuist de easy peasy lemon cheesecake gemaakt en het was inderdaad easy peasy! Ik had nog Limoncello in huis, dus daarvan heb ik er een flinke scheut doorgedaan. Het uitlikken van de beslagkom was al heerlijk, dus ik neem aan dat het na een nachtje in de koelkast nog beter smaakt. Morgenavond na de BBQ zullen we het weten…. Ik ga hem binnenkort ook eens met verse aardbeien proberen. Die pureer ik dan even kort.

 2. Dionne zegt:

  Limoncello…wat een goed idee (altijd goed wat booz door de taart!). Maak je een foto en laat je ‘m zien?

  groetjes Dionne

 3. bonbonnekke zegt:

  Hi Dionne,

  Sorry dat ik pas laat reageer.. en ik heb ook geen foto van de taart gemaakt. Maar ik kan je wel vertellen dat hij verrukkelijk was! Volgende keer zal ik een foto maken, want er komt zeker een volgende keer!
  Groetjes,
  bonbonnekke

 4. Nida zegt:

  Hoi, wat zou je anders dan het citroen kunnen toevoegen om het dikker te maken?

 5. Dionne zegt:

  Hi Nida,
  Het citroenzuur zorgt voor het opdikken van de vulling en de smaak, anders kan je beter met gelatine gaan werken!
  vr. gr. Dionne

 6. Annemiek zegt:

  Wat een heerlijke taart, de Easy Peasy Lemon Cheesecake. Heb hem nu twee keer gemaakt en de tweede keer was gelukkig net zo heerlijk als de eerste keer (was al bang dat het een toevalstreffer was 🙂 ). De visite was erg benieuwd naar het recept, dus heb het direct uitgedeeld!

 7. Dianne zegt:

  Wat een fijn recept is dit hè! Ik heb ‘m vooor 53 kinderen van groep 8 gemaakt op kamp: ik zenuwachtig….zouden ze het niet te zuur vinden….maarrrr alles werd verslonden! Je kan niet missen met dit dessert: makkelijk en heerlijk in kleine en grote porties te maken voor jong en oud! Tot nu toe mijn favoriet uit dit boek van Mary Berry. dank voor je enthousiaste reactie! Gr. Dionne

 8. Corinne zegt:

  Hallo!

  Ik wil deze cheesecake graag gaan maken, maar…moet je de slagroom nu (stijf) kloppen of gewoon met de rest mengen zonder op te kloppen?

  • Dionne zegt:

   Hi Corinne,
   Je hoeft zelfs de slagroom niet apart te kloppen, gewoon alles bij elkaar en goed mixen!
   Laat even weten hoe het gelukt is en hoe jij ‘m vond smaken! Een foto is ook altijd welkom!
   Succes! Dionne

 9. Corinne zegt:

  Hallo Dionne,

  Nou, het was een succes, zeg!
  Easy was ‘ie ook en vooral overheerlijk! Dank voor het recept, ik ga hem zeker nog een keer maken (ik heb overigens half citroen/half limoen gebruikt).

 10. Janny zegt:

  Taart is erg lekker!
  Maar mijn vraag is: Gecondenseerde melk vind ik erg zoet, kan je het vervangen door een ander ingriëdent??

  In de meeste supermarkten te vinden in het vak van de langhoudende melkprducten

 11. Natalie zegt:

  Heerlijk recept vermoed ik!
  Sta op het punt het uit te proberen, maar nu heb ik alleen een taartvorm. Moet ik deze invetten of iets waardoor de bodem als wel de zijkanten niet aan het blik vast blijven zitten?
  Of vormt dat geen enkel probleem omdat hij niet gebakken hoeft te worden.
  Er zit zo’n rand omheen, bij andere taarten is het handig dat je die eraf kunt halen en makkelijk punten kan snijden, kan ik die bij deze taart beter eromheen laten en de punten er gewoon uitscheppen als het ware?
  Alvast bedankt! Kan niet wachten om te smullen!

 12. Dionne zegt:

  Hi Natalie,

  Een randje knippen van bakpapier is in dit geval wel handig denk ik! Dan kan je die er later voorzichtig aftrekken. Succes! Groet Dionne

 13. Sylvia zegt:

  Dank je wel voor het delen van dit lekkere cheese cake recept. Gisteren heb ik hem geserveerd bij mijn verjaardag/high tea (met de scheut Lemonchello!)en iedereen vond hem geweldig.

 14. Renske zegt:

  Hi Dionne,

  Kom net je recept tegen en wil hem dit weekend gaan maken, hij klinkt heerlijk en de reacties zijn lovend:-) Voor hoeveel personen is bovenstaand recept? Ik heb hem voor 8 personen nodig.
  Alvast dank voor je reactie!

  Groetjes!

 15. Mina zegt:

  Dank voor dit heerlijk recept. Smaakt geweldig, super makkelijk te maken, iedereen blij.

 16. Caroline zegt:

  Hi Dionne,

  Als ik dit heerlijk recept in een springvorm wil maken, hoe groot moet deze dan zijn?

  Groetjes,
  Caroline

 17. margriet zegt:

  Wat een ideaal recept! Ben erg benieuwd. Kun je ook citroenrasp uit een potje van de supermarkt gebruiken?

 18. Jenn zegt:

  Thanks, Vince . . . please visit our new website often and feel free to offer any ideas or suitseggons to help continue improving the information and usefulness of the mphs64.org website to our fellow classmates!

 19. Karen zegt:

  Ik heb hem gisteren gemaakt, maar de limoen vervangen voor citroen. Dat vind ik persoonlijk net even frisser van smaak. Met stippen van aardbeienjam heb ik hem vervolgens iets meer kleur gegeven.
  Heerlijk is ie!!!

  • Karen zegt:

   Ik heb hem gisteren gemaakt, ik kende het recept al met limoen, maar dit keer gekozen voor citroen. Dat vind ik persoonlijk net even frisser van smaak. Met stippen van aardbeienjam heb ik hem vervolgens iets meer kleur gegeven.
   Heerlijk is ie!!!

 20. […] Dit jaar was het niet heel erg realistisch voor mij om in de keuken te staan voor het kerstdiner. Normaal zijn Marc en ik altijd een goed team bij het op tafel zetten van het kerstdiner, nu heeft hij alleen het meeste voor zijn rekening genomen. Ik wilde toch een bijdrage leveren, dus was ik op zoek naar iets makkelijks maar toch iets lekkers en fris voor het kerstdessert. Ik kwam op dit recept uit: Easy peasy Lemon Cheescake. […]

Leave a reply

Als je het leuk vindt voeg dan een foto van jouw baksel bij je commentaar! (JPEG only)