Eccles cakes

eccles cakes 2Knisperende eenhapspakketjes van bladerdeeg met een winterse, kruidige vulling van krenten, sinaasappelschil, bruine suiker gecombineerd met pittige allspice en nootmuskaat. Je kunt dit recept  maken met zelfgemaakt ‘rough puff pastry’, maar Delia doet het in Delia’s Cakes met gekocht bladerdeeg. Als je kant en klaar bladerdeeg gebruikt, zoek dan wel naar roomboterbladerdeeg. Al die palmolie en andere dubieuze vetten wil je niet. Ik kon alleen roomboterbladerdeeg in van die vierkantjes vinden. Omdat ik voor deze Eccles cakes vierkantjes van 8 x 8 cm nodig heb, was het even snijden, passen en meten voordat ik 20 lapjes van dezelfde maat had.  Maar verder is het een heerlijk rustgevend werkje om 20 pakketjes te maken en ze vervolgens te zien oppoffen in de oven.

 

Eccles cakes
Auteur: 
Voorbereidingstijd: 
Baktijd: 
Totaaltijd: 
Porties: 20 stuks
 
Ingrediënten
Nodig:
 • 450 gram bladerdeeg
Voor de vulling:
 • 50 gram boter
 • 125 gram bruine basterdsuiker
 • 150 gram krenten
 • De geraspte schil van een grote sinaasappel
 • 1 afgestreken theelepel allspice (piment)
 • ¼ versgeraspte nootmuskaat
Om te bestrijken:
 • 1 eiwit
 • 2 eetlepels rietsuiker
Instructie
 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed je bakplaat met bakpapier.
 2. Smelt de boter, en roer alle ingrediënten voor de vulling erdoor. Laat een beetje afkoelen.
 3. Snijd je bladerdeeg in vierkantjes van 8 x 8 cm.
 4. Leg op elk vierkantje een opgehoopte theelepel (bergje) vulling. Bestrijk de randjes van het deeg met water. Vouw eerst de vierhoeken naar elkaar en vouw dan de rest ook dicht. Je hebt nu een dicht pakketje met kreukels. Duw de kreukels een beetje aan, keer het pakketje om en druk het een beetje plat met je handpalm. Leg het pakketje met de nette kant boven op de bakplaat. Ga zo door tot je 20 pakketjes in nette rijen op de bakplaat hebt liggen.
 5. Pak een klein, scherp mesje. Maak ik elk pakketje drie kleine inkepinkjes in het deeg. Bestrijk de pakketjes eerst met eiwit en bestrooi daarna met suiker.
 6. Bak 15 minuten tot het bladerdeeg mooi goudbruin en gaar is. Laat afkoelen op een rooster.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Responses to Eccles cakes

 1. Michiel zegt:

  Zien er niet alleen heerlijk uit, maar smaken ook nog eens verrukkelijk!

 2. Malinda zegt:

  emel diyor ki:Haberi okuduÄŸumda çok üzüldüm.Allah mekanını cennet etsin.Allah ailesine geride bıraktığı sevenlerine sabır versin çok zos¼#8230;.rözÃ&n bittiÄŸi yer.Ä°nsanlık nereye doÄŸru gidiyor…..?

Leave a reply

Als je het leuk vindt voeg dan een foto van jouw baksel bij je commentaar! (JPEG only)