Gluten en lactose vrije havermout koeken met bessenvulling

Je hoeft er geen intoleranties of allergieën voor te hebben om deze plaatkoek, die trouwens in een handomdraai klaar is, te maken. Hooguit is enige vorm van inspanning voordat je ‘m opeet wel verstandig. Het zijn hapklare koeken die het goed doen om zo uit de hand te eten. 16 Mannen maak je er snel gelukkig mee!

* Bijna alle franse roomboter wordt gefermenteerd en is daarom lactosevrij en beter van smaak ! Ik koop deze boter bij een kaasboer op de markt omdat ik weiger om met margarine te bakken, maar dat kan natuurlijk ook, mits ie 100% plantaardig is.
havermout-bessenkoek

Gluten en lactose vrije havermout koeken met bessenvulling
Auteur: 
Voorbereidingstijd: 
Baktijd: 
Totaaltijd: 
Porties: 16
 
Lactose en glutenvrije Havermout koeken met bessen
Ingrediënten
  • 200 g Havermout
  • 120 g Amandelmeel
  • 180 g Bruine basterdsuiker
  • ½ theelepel zout
  • ½ theelepel baking soda (bicarbonaat)
  • 70 g zachte plantaardige margarine of franse roomboter
  • 1 pakje diepvries bessen (of frambozen)
  • 1 pot bessenjam (of naar smaak een andere)
  • 2 eetlepels maizena
  • 50 ml sinaasappelsap
  • eventueel extra suiker
Instructie
  1. Laat de diepvries bessen ontdooien in een kom.
  2. Verwarm de oven voor op 180C.
  3. Vet een vierkante (25x25 cm) of rechthoekige bakvorm in en bekleed met bakpapier.
  4. Doe de havermout, amandelmeel, baking soda en zout in een kom en schep alles even goed door elkaar.
  5. Voeg de boter in blokjes erbij.
  6. Neem twee messen en snij de blokjes boter klein door het droge mengsel tot er een kruimelig deeg ontstaat.
  7. Schep de helft van het kruimeldeeg in de bakvorm en druk het aan met een lepel.
  8. Leng de maizena aan met de sinaasappelsap.
  9. Meng de ontdooide bessen met de jam en voeg het maizena papje toe. Als je van niet te zoet houdt, laat je het zo, maar je kan nu nog wat extra suiker toevoegen.
  10. Verdeel de rode massa over de havermoutbodem.
  11. Schep de rest van het kruimeldeeg er gelijkmatig overheen.
  12. Bak ongeveer 40 minuten en laat het eerst goed afkoelen voordat je er stukken uit snijdt!

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

One Response to Gluten en lactose vrije havermout koeken met bessenvulling

Leave a reply

Als je het leuk vindt voeg dan een foto van jouw baksel bij je commentaar! (JPEG only)