Hartige havermout scones met bieslook

Gezond troost-eten voor een natte herfstdag: soep met hartige havermout scones. Omdat er nu bijna iedere werkdag wel iemand uit het gezin tussen vijf en acht aan het sporten of muziek maken is, zakt me de moed vaak in de schoenen om een degelijke maaltijd te fabriceren. Soep staat dan ook wekelijks op het menu. Courgettesoep en broccolisoep zijn favoriet, bovendien makkelijk zelf te maken en het is gezond! Vaak maken we er tosti’s of Jamie’s quesadilla’s bij, maar deze kruimelige scones, gebaseerd op een recept uit Leiths Baking Bible, waren ook zo gemaakt en lekker met een stukje kaas en pruimenchutney (waarover later meer!)

scones

 

Hartige havermout scones
Auteur: 
Voorbereidingstijd: 
Baktijd: 
Totaaltijd: 
Porties: 8
 
Hartige havermout scones
Ingrediënten
  • 115 g bloem
  • snufje zout
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 55 g koude boter in blokjes gesneden
  • 115 g havermout
  • 75-85 ml melk
  • 2 eetlepels geknipte bieslook
Instructie
  1. Verwarm de oven voor op 200 C
  2. Meng de bloem, zout en bakpoeder en wrijf de boter er door tot er een kruimelig mengsel ontstaat
  3. Voeg de havermout toe
  4. Voeg de melk toe en kneed alles kort tot soepel zacht deeg
  5. Vorm een afgeplatte bol van het deeg, leg het op bakpapier en maak inkervingen met een groot mes zodat er 8 driehoeken ontstaan
  6. Bak 20 minuten in de oven en laat daarna afkoelen op een rek. Wil je een minder krokante korst dek dan af met een schone theedoek
Een beetje warm serveren met kaas en chutney! Yummie...

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a reply

Als je het leuk vindt voeg dan een foto van jouw baksel bij je commentaar! (JPEG only)