Honingtaart

honingtaart margotDe lekkerste honing vind ik de Griekse tijmhoning in van die kleine blikjes. Ik weet niet eens of je die in Nederland wel kunt krijgen. Bovendien zou ik niet direct mijn beste honing zou gebruiken voor dit baksel. Aan de andere kant: honing is wel het voornaamste ingrediënt van deze taart, die eerder de structuur van een zachte boterkoek heeft dan van een cake. Kies in ieder geval niet te gewone en niet te bijzondere heldere honing met voldoende aroma, bijvoorbeeld oranjebloesemhoning. Opvallend genoeg is deze taart niet extreem zoet, eerder aromatisch. Het recept komt uit het boek Mijn beste recepten van Tessa Kiros. Naast veel vlees en vis staan in dat boek ook enkele aantrekkelijke bakrecepten, zoals deze. Ik kies vaak dingen die makkelijk en snel zijn, maar dit is echt een 5 minuten mirakel.

Nodig
200 g boter, heel zacht
250 g heldere honing
125 ml melk
150 g bloem

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een bakvorm van 20 cm in.

Mix de boter met de honing en 1 eetlepel melk met een handmixer glad. Voeg de melk en de bloem toe en mix tot een smeuïg geheel. Doe dit over in de bakvorm.

Bak 35 tot 40 minuten. Laat afkoelen op een rooster. Serveer eventueel met geklopte slagroom of wat fruit.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

One Response to Honingtaart

  1. Ricky zegt:

    Dit klinkt wel heel erg apart en lekker. En het scheelt dat het maar 5 minuten duurt ook 😛

Leave a reply

Als je het leuk vindt voeg dan een foto van jouw baksel bij je commentaar! (JPEG only)