Iced Fairy Cakes

Een fijne actie om met je dochter of zoon in de voorjaarsvakantie te doen: cakejes bakken. In bepaalde gebieden van Nederland moet de vakantie nog beginnen. Ik heb deze cakejes samen met mijn dochter gemaakt en het is zo makkelijk dat het niet mislukt en het is geweldige bezigheidstherapie.

Nodig
100 gr zachte boter
100 gr suiker
2 grote eieren
100 gr zelfrijzend bakmeel
1 tl bakpoeder

Glazuur
225 gezeefde poedersuiker of kant-en-klare icing sugar
2-3 el warm water

Versiering
Verwarm eerst de oven voor op 180 °C. Zet 12 papieren bakjes in een bun tin. Ik heb gewoon mijn muffinvorm gebruikt.  Mijn dochter meet alle ingrediënten af en dat weet ze precies. Daarna mixt ze met de hand alles twee tot drie minuten door elkaar. Vervolgens vul ik  de papieren bakjes met het beslag. Ik krijg er, zoals altijd met de Engelse hoeveelheiden, maar 11 vol. Bak de cakejes 15 tot 20 minuten in de oven. Laat de cakejes afkoelen op een rek. Voor het glazuur meng je de suiker met het water. Wat mij betreft is het nog te droog en ik doe er meer warm water bij. Ik smeer het op de cakejes en mijn dochter doet uiteraard de versiering. Klaar is kees!

Mary Berry, blz 114

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a reply

Als je het leuk vindt voeg dan een foto van jouw baksel bij je commentaar! (JPEG only)