Kokos-limoencupcakes

Deze kokos-limoencupcakes zijn heerlijk fris door de limoen, met flink wat knapperige geraspte kokos erdoor. Ze horen volgens het recept een limoen-merenguetopping te krijgen, maar ik had een basis nodig om te experimenteren met botercrème, dus dit is eigenlijk een half recept. De anjerdecoratie heb ik niet gemaakt; ik was alleen maar de simpele cupcakebakker. Omdat de cakejes ook zonder topping heel lekker zijn, geef ik hier toch het recept. Het komt uit een Delicious van zeker 5 jaar oud die ik altijd bewaard heb omdat er 6 recepten voor heerlijke, bijzondere cupcakes in staan.

kokos-limoencupcakes fotomargot

Kokos-limoencupcakes
Auteur: 
Voorbereidingstijd: 
Baktijd: 
Totaaltijd: 
Porties: 12
 
Ingrediënten
  • 160 gram bloem
  • 3 theelepels bakpoeder
  • 155 gram witte basterdsuiker
  • 65 gram zachte roomboter
  • snufje zout
  • 2 eieren
  • 125 ml kokosmelk
  • sap en rasp van 1 limoen
  • 65 gram geraspte kokos
Instructie
  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Zeef de bloem met het bakpoeder boven de kom van je mixer. Voeg basterdsuiker, zout en boter toe. Mix op lage snelheid tot het de structuur van grof zand heeft. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Voeg een voor een de eieren toe en mix op lage stand tot ze volledig opgenomen zijn. Voeg dan al mixend de kokosmelk en limoensap en -rasp toe. Mix dit op hoge snelheid tot een mooi geheel, zet dan de mixer uit en spatel de kokosrasp er luchtig door. De cakemix is vrij dun.
  3. Vul een tray met 12 cupcakepapiertjes voor tweederde en bak in circa 25 minuten stevig en gaar. De cakejes zijn dan goudgeel en veren iets terug als je erop drukt. Laat ze eerst 5 minuten in de vorm afkoelen en haal ze dan uit de tray en laat helemaal afkoelen op een rooster.
  4. Je kunt de cupcakes zo eten of decoreren met merenguetopping of botercrème.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a reply

Als je het leuk vindt voeg dan een foto van jouw baksel bij je commentaar! (JPEG only)