Lemon Yoghurt Cake

Dit is een fris, licht lentetaartje. Door de cake zit Griekse yoghurt en citroenrasp. Het glazuur is van poedersuiker met citroensap.

Nodig
Voor de cake
– 300 gram fijne kristalsuiker
– 50 gram zachte boter
– 3 eieren, gescheiden
– 225 gram Griekse yoghurt
– geraspte schil van 1 citroen
– 175 gram zelfrijzend bakmeel

Voor het glazuur
– 100 gram poedersuiker
– 1,5 eetlepel citroensap

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een bakvorm of springvorm van 20 cm in en bekleed de bodem met bakpapier.

Roer de boter, suiker en eidooiers door elkaar. Ik dacht slim te zijn door een garde te gebruiken, maar daar is het mengsel in dit stadium veel te droog voor; alles blijft in je garde hangen. Meng dus met een houten lepel. Wanneer dit redelijk gemengd is (het blijft korrelig), voeg je de Griekse yoghurt en citroenrasp toe. Mary Berry vertelt in haar recept niet of je juist de vette Griekse yoghurt of de 0% moet gebruiken (ik vermoed de vette). Ik had de 0%-variant in huis, dus probeerde ik het daar maar mee. Dat maakt het trouwens wel een vetarm taartje, want er gaat ook maar 50 gram boter in. Blijf mengen tot het een gelijkmatig geheel is. Spatel dan het zelfrijzend bakmeel erdoor.

Klop in een aparte kom de eiwitten tot zachte pieken. Spatel deze eiwitten voorzichtig maar grondig door het deegmengsel. Giet dit in een bakvorm en bak 1 uur tot vijf kwartier. Tot nu toe kloppen de baktijden van Mary Berry bij mijn oven niet. Toen ik na 55 minuten ging kijken vond ik de taart eigenlijk al te donker. Dus maar snel eruit gehaald. Laat even afkoelen in de vorm en haal dan de vorm eraf en laat afkoelen op een rooster.

Voor het glazuur meng je het citroensap met de poedersuiker. Zorg dat het een mooi dik glazuur wordt. Voeg dus met kleine beetjes het citroensap toe. Wanneer de consistentie goed is, stop je. Giet het glazuur met beleid over de taart en laat opstijven.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 Responses to Lemon Yoghurt Cake

 1. Zazaa zegt:

  Help! Wat heb ik fout gedaan? Overheerlijk wat smaak betreft, maar redelijk ingezakt en compact helaas,…

  • Margot zegt:

   Het kan zijn dat je de eiwitten iets te enthousiast door de rest gespateld hebt. Altijd zo luchtig mogelijk achtjes roeren met een metalen lepel, zodat je de lucht die je in de eiwitten geslagen hebt er niet weer uitroert. Een andere mogelijkheid is dat de yoghurt te dun was.

 2. Jacky zegt:

  Super recept! Ik had alleen achteraf meer citroensap moeten gebruiken voor het glazuur.

 3. Tjarda zegt:

  Ik zit inmiddels aan mijn derde stuk, heerlijk!

Leave a reply

Als je het leuk vindt voeg dan een foto van jouw baksel bij je commentaar! (JPEG only)