Maple and pecan muffins

Voordat je denkt dat ik niets van Mary Berry bak: vorige week bakte ik Ginger and treacle spiced tray bake. Die was erg lekker, vooral door de stukjes stemgember door de cake en op het glazuur. Echt zo’n uitdeelcake. Hij was dan ook al uitgedeeld voor ik een foto kon maken.

Deze week maakte ik Maple and pecan muffins uit The Hummingbird Bakery Cookbook. Heerlijke muffins. Pecannoten geven echt een andere, verfijndere, smaak dan walnoten. De maple syrup gaat half door het beslag. De andere helft giet je vlak voor de muffins de oven ingaan over de cakejes. De muffins krijgen daardoor een heerlijk plakkerig bovenlaagje.

 

Nodig
– 350 gram bloem
– 160 gram fijne kristalsuiker
– ¼ theelepel zout
– 1, 5 theelepel bakpoeder
– 0,5 theelepel bicarb
– 375 ml karnemelk
– 1 ei
– 0,5 theelepel vanille extract
– 70 gram gesmolten boter
– ongeveer fijngehakte 240 gram pecannoten, plus halve noten om de cakejes te decoreren
– 200 gram maple syrup (ahorn siroop)
– een muffinvorm met papieren vormpjes

 

Verwarm de oven voor op 170 graden.

 

Doe de droge ingrediënten bloem, suiker, bakpoeder en bicarb in een kom en meng goed.

 

Doe de karnemelk in een kan of maatbeker met het ei en vanille-extract en kluts goed door elkaar. Giet het karnemelkmengsel al roerend bij de bloem en mix op een lage stand tot alles mooi glad is. In het begin heb je klontjes, maar die lossen vanzelf op.

 

Giet de gesmolten boter erbij en meng tot alle boter in het beslag is opgenomen. Voeg dan 100 ml maple syrup en de fijngehakte pecannoten toe en roer dit met een houten lepel door het beslag tot alles mooi verdeeld is.

 

Schep het beslag in de papieren bakvormpjes tot tweederde vol. Ik gebruikte mijn grootste vormpjes, maar waarschijnlijk worden Amerikaanse maten gehanteerd. Ik haalde uit deze mix in ieder geval 18 normale cupcakejes. En omdat de cakejes vrij machtig zijn zou ik ze ook niet groter willen hebben. Lepel over elk gevuld bakvormpje een eetlepel maple syrup en leg in het midden een halve pecannoot.

 

Bak 20 tot 30 minuten tot ze goudbruin zijn en terugveren als je ze indrukt. Laat afkoelen op een taartrooster. Mmmm.

Voor 18 cakejes

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Responses to Maple and pecan muffins

  1. P.L. zegt:

    ze zijn heel goed gelukt en zijn zalig! Ik heb er 24 uitgehaald. Ik ga zeker meer van je maken.

Leave a reply

Als je het leuk vindt voeg dan een foto van jouw baksel bij je commentaar! (JPEG only)