Mississippi Mud Pie

Ik was helemaal vergeten dat de Mississippi Mud Pie een prominente rol speelt  in het boek Een keukenmeidenroman  van Kathryn Stockett. Maar gisteren kwam het weer helemaal terug na het bekijken van de film the help. De taart stelt het leven van de keukenmeiden veilig. De zwarte Minnie levert de blanke Hilly Holbrook een enorme streek door iets in haar pie te doen waarvan iedereen in Jackson, Mississippi van gruwt als hij het leest in de roman die Miss Skeeter met de zwarte hulpen van Jackson heeft geschreven. Mijn Mud Pie blijkt uiteraard verrukkelijk en ik hoop dat ik die van Minnie zonder dat ene ingrediënt heb kunnen evenaren.

 

Nodig
100 gr digestives
50 gr gesmolten boter
25 gr rietsuiker

200 gr pure chocola
100 gr boter
1 afgestreken tl oploskoffie
1 el kokend water
300 ml slagroom
175 gr donkerbruine basterdsuiker
6 grote eieren, gemixed

150 ml geklopte dubbele room

Eerst verwarm je de ove voor, in mijn geval , met een heteluchtoven op 160 °C .Voor de bodem maak je de digestives klein en smelt je de boter.  Je mengt alles door elkaar met de suiker en drukt het op de bodem van je vorm (nu heb je eens geen bakpapier nodig!). De vorm volgens Mary Berry is een diepe vorm met losse bodem van 20 cm. Ik gebruik de vorm van 23 cm. Daarom heb ik wel wat extra digestives gebruikt en kwam ik uit op 150 gr digestives. Dan moet je de hoeveelheid gesmolten boter ook wat opvoeren.

Voor de vulling smelt je de chocola samen met de boter, oploskoffie en de el water.  Ik heb behoorlijk geroerd, Mary Berry raadt het af. Als alles gesmolten is, haal je de pan van het vuur. Op het vuur heb ik de suiker er al bij gedaan. Achteraf las ik dat dat ook niet de bedoeling was, maar zo kon de suiker wel mooi oplossen en werd het mengsel  glad en bleef het niet korrelig.

Ik heb gewoon een grote aardappelpan gebruikt, want ik vermoedde dat een kleine sauspan echt niet groot genoeg zou zijn en inderdaad als je de slagroom en de eieren erbij doet, krijg je een enorme chocoladepan. Het geheel gaat op de bodem van de digestives. Ik heb de MMP 1 uur en 10 minuten in de oven gedaan. Hij had een droog bovenlaagje, maar was van binnen modderig….en hemels. En zeker met geklopte slagroom erbij. Dat is toch ook een toetje, Hemelse modder?  Hoe zou dat eigenlijk smaken? Deze MMP is in ieder geval erg lekker en machtig . Mijn zusje had voor ons nog  een Blondie gebakken als toetje. Dus deze staat ook op de foto. Het recept van de Blondie staat in het boek van de Hummingbird Bakery (blz. 107)

Mississippi Mud Pie van Mary Berry (blz 97)

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 Responses to Mississippi Mud Pie

 1. De briesende bruid zegt:

  Vandaag ben ik jarig en word weer 33 jaar! Voor de visite heb ik een Mississippi Mud pie gemaakt. Ik heb me deze keer precies aan het recept gehouden. Het was een groot succes!!! De visite heeft genoten van de heerlijke chocoladetaart.

  Groeten van de Briesende Bruid.

 2. Manon zegt:

  Onlangs heb ik Minny’s Caramel Cake gemaakt (en over geblogd). Ik heb het toen ook even over de beruchte Chocolate Pie gehad, maar ik heb me nooit gerealiseerd dat dit de Mississippi mud pie was. Die link heb ik niet gelegd. Leuk dus om dat hier te lezen.

 3. Marlies zegt:

  Ik wil de taart gaan maken, maar vind het recept wat onduidelijk. Er staat bv 2 keer suiker in, 1 keer een beetje rietsuiker en 1 keer basterdsuiker. Maar in de bereiding wordt maar 1 keer suiker genoemd. Hetzelfde verhaal met de slagroom. Er staat slagroom in en dubbel geklopte room, maar er staat maar 1 keer in de bereiding dat je slagroom moet gebruiken. Kan iemand het voor me verduidelijken?

 4. Annebeth zegt:

  Hoi Marlies,
  De rietsuiker is voor de bodem, de basterdsuiker is voor de chocoladevulling. En de laatste 150 ml slagroom gaat gewoon bovenop de chocola als de taart afgekoeld is!
  Succes!

 5. pien zegt:

  Beste lezer,

  De slagroom voor door het mengsel, moet die eerst geklopt worden?

  vriendelijke groet,

  pien

Leave a reply

Als je het leuk vindt voeg dan een foto van jouw baksel bij je commentaar! (JPEG only)