Paastaart met advocaat

Last-minute paastaart voor grownups. Pasen met een kick; een klassieke taart van lagen biscuitgebak, met een romige slagroom-advocaatvulling, afgewerkt met pure chocola. Doordat de advocaat met slagroom gemengd is, wordt hij heerlijk romig. Toch proef je nog echt de advocaat. Geen taart voor de kindjes dus, wel voor de liefhebbers van advocaat, met een knipoog naar de jaren ’70.

Paastaart met advocaat - foto margot
Deze taart komt uit het boek Twaalf maanden lekker eten van Albert Heijn. Natuurlijk vind ik het leuk om de nieuwste kookboeken aan te schaffen en met hippe ingrediënten te koken. Maar ik kan minstens zoveel genieten van zo’n lekker gedateerd kookboek met foute foto’s en servies dat we ooit mooi vonden. Deze taart lonkte al langer naar mij, en nu heb ik hem eindelijk een keertje gemaakt, voor een feestje met volwassenen. Ook de ingrediënten zijn wat ouderwets: in de eerste plaats de advocaat, maar ook het gebruik van slagroomversteviger. Dat kun je gewoon kopen bij de supermarkt onder de naam ‘klop-fix’.

Nodig
– biscuitbodem van 25 cm doorsnee
– 250 ml slagroom
– 1 zakje klopfix
– 2 theelepels suiker
– 200 ml advocaat
– 12 (advocaat)paaseitjes
– half pak vlokken

Maak de biscuitbodem. Dat kun je doen met een bakmix uit de winkel of door hem zelf te maken. Ik heb het ook al eens beschreven bij het recept voor Mix’match verjaardagstaart. In ieder geval heb je een afgekoelde biscuitbodem nodig, die je met een scherp lang mes in twee lagen snijdt.

Dan klop je de slagroom met de klop-fix, suiker en advocaat goed stevig. 1/3 daarvan smeer je op de onderste laag biscuit. Dan leg je de tweede laag erop. Strooi de vlokken in een diep bord. Besmeer nu de zijkanten met de slagroom. Til de taart op met behulp van een spatel en pak hem beet met een hand onder en een hand boven. Druk de zijkanten in de vlokken door de taart door je handen te laten roteren.

Leg de taart op je presenteerbord. Druk eventueel nog wat vlokken op de zijkant. Besmeer de bovenkant met de rest van de slagroom. Versier nu naar eigen inzicht met eitjes of andere chocoladegarnering. Laat enkele uren opstijven in de koelkast.

Voor 12 personen

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 Responses to Paastaart met advocaat

 1. […] Paastaart met advocaat Wat ik er ook nog wel smakelijk vond uitzien was dit recept! Vrij simpel en toch ook weer heerlijk lijkt […]

 2. Musing zegt:

  “In ieder geval heb je een afgekoelde biscuitbodem nodig, die je met een scherp lang mes in twee lagen snijdt.”

  ..what?

 3. Maxi zegt:

  Deze taart maken wij altijd met lange vingers ong 1,5 pak. Lekker is deze nog even voor gebruik even te dippen in rum. Zeer kort anders worden ze zacht…
  Ons recept is 1 bekertje slagroom 250 ml kloppen met 3 schepjes suiker. Ongeveer 8 flinke eetlepels advocaat erdoor lepelen. Bakblik met folie bekleden. Dan om en om lange vingers en advocaat/slagroommengsel. 24 uur opstijven in diepvries! Bevroren aansnijden, anders wordt t een zooitje,!
  Garneren met vlokken of hagelslag.

Leave a reply

Als je het leuk vindt voeg dan een foto van jouw baksel bij je commentaar! (JPEG only)