Ontbijtmuffins met havermout en frambozen

Havermoutmuffins

Snelle muffins met volkorenmeel uit het boek Fresh & Light van Donna Hay. Muffins gaan altijd volgens het principe ‘meng eerst alle droge ingrediënten in de ene kom, vervolgens de natte in een andere kom en voeg dan de natte bij de droge’. Behalve een weegschaal heb je dus geen apparatuur zoals mixers nodig. MetContinue Reading

Vruchtenbrood met Earl Grey thee

Vruchtenbrood_steps

Toen de website Westwing Home & Living mij vroeg een bijdrage voor hun site te leveren, hoefde ik niet snel na te denken welke klassieker van de Goddelijke Huisvrouw ik zou insturen: dit vruchtenbrood met Earl Grey thee. Dit is een heerlijke klassieker om achter de hand te hebben, van bakgrootheid Mary Berry zelf. Als jeContinue Reading

Spicy broccoli-cupcakes

cupcakes broccoli - foto margot

Hartige cupcakes met een healthy surprise in de vorm van een broccoliroosje. Leuk wanneer je iets moet meenemen naar een lunch of borrel. De cupcakes zijn heel licht, want er zit geen kaas door. Hun mooie gele kleur krijgen ze door toevoeging van een flinke snuf kurkuma. De pit komt van de rode peper. Het recept schrijft 1/2 pepertjeContinue Reading

Normandische Cheesecake

normandische cheesecake

Vandaag een gastblog van Marlous: Een recept voor een Normandische cheesecake uit het Engelse bakboek Cheesecakes van Anne Ager, 1985. Ik heb het dertig jaar geleden, toen mijn kinderen op de basisschool zaten, van een andere moeder geleend. Er was geen Nederlandse versie hier te vinden dus er zat voor mij niets anders op dan het heleContinue Reading

Appelkruimeltaart

appelkruimeltaart - foto margot

Een Hollandse nazomer-klassieker. Dit is wel een tijdrovende taart. Als je gewoon een huis-tuin-en-keuken-appeltaart wilt maken, kun je waarschijnlijk beter een of ander Koopmans pak aanschaffen of je eigen vertrouwde appeltaartrecept gebruiken. Als je iets meer tijd hebt, zou ik deze appelkruimeltaart zeker een keertje proberen. Je weet niet wat je proeft: appeltaart zoals appeltaartContinue Reading

Honingtaart

honingtaart margot

De lekkerste honing vind ik de Griekse tijmhoning in van die kleine blikjes. Ik weet niet eens of je die in Nederland wel kunt krijgen. Bovendien zou ik niet direct mijn beste honing zou gebruiken voor dit baksel. Aan de andere kant: honing is wel het voornaamste ingrediënt van deze taart, die eerder de structuurContinue Reading

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...