Pistachio macaroons

logo-margotIk had veel zin om deze macarons te maken. Hoewel ik het nog nooit had gedaan, had ik er alle vertrouwen in. Dat was totdat ik op internet, onder andere op blogs als not quite nigella en mouthsfull of heaven, desastreuze verhalen las over Nigella’s macaroons, die niet van het bakpapier afwilden en onder je vingers afbraken, of over veel te weinig (15 stuks i.p.v. van 40). Dus ik was gewaarschuwd. Gelukkig maar. Het begon met het malen van een klein fortuin aan ongebrande pistachenoten en poedersuiker tot poeder. Mijn keukenmachine pakte het niet erg, alleen als ik hem op ‘pulse’ zette. Het leek uiteindelijk best geslaagd. Maar toen ik het poeder gemengd had met de stijf geslagen eiwitten en dit geheel luchtigjes in de spuitzak had gedaan, bleek de mix toch niet zo fijn. Al bij het eerste koekje liep de spuitzak vast. Er zaten nog enorme stukken pistachenoot tussen en de mix was dus totaal niet macaron-waardig. Toch maar gebakken, de koekjes leken eerder op kokosmakronen of pindarotsjes dan op zachtglanzende zijdezachte macarons. Omdat ik zo chagrijnig was over deze uitkomst, had ik geen zin meer om de botercrème voor tussen de koekjes te maken. We hebben ze dus los gegeten. Nu weet ik van wie mijn dochter die perfectionistische inslag heeft. Ik wil eigenlijk alleen maar geslaagde baksels op het blog zetten, maar op aandringen van Annebeth en Dionne toch maar dit verslag. Trouwens, de koekjes smaakten heerlijk! Misschien probeer ik het ooit nog een keer.

 Voor recept zie pagina 53 (ENG)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a reply

Als je het leuk vindt voeg dan een foto van jouw baksel bij je commentaar! (JPEG only)