Rhubarb cornmeal cake

logo-margotIn een opwelling bedacht ik me dat het toch wel lente-achtig zou zijn om deze taart met Pasen te maken. Engelsen zijn altijd erg lyrisch over rabarber. Zelf ben ik geen enorme fan, maar het hoort bij het voorjaar als asperges en lamsvlees, toch? ’s Lands grootste kruidenier mag dan op de kleintjes letten, hij let niet zo op zijn assortiment. Gelukkig kon ik voor de rabarber naar de groentejuwelier en voor de polenta naar de delicatessenwinkel. De rest van de ingrediënten had ik in huis, want je bent een goddelijke huisvrouw of niet, en door dit bakproject ben ik altijd goed voorzien van bloem, eieren en boter.

Het bakken
De cake is leuk en makkelijk om te maken: je snijdt de rabarber in kleine halve maantjes en zet ze apart met 100 gram suiker. Dan mix je bloem, polenta (grof maismeel) en nog wat andere zaken. De eieren klop je los met vanille-essence. Met de mixer maak je een gladde crème van de zachte boter en de suiker. Dat duurt een paar minuten. Dan voeg je eerst de eieren toe, en als dat goed gemengd is, het bloem-polentamengsel, afgewisseld met biogarde-yoghurt. Tot slot gaat de rabarber erbij. Helaas gaf mijn rabarber weinig ‘sugary, pink juices’ (de rabarber was eigenlijk groen). Ik bakte de cake in een stenen taartvorm, maar het kan ook in een gewone springvorm. Een uurtje op 180 graden.

Het resultaat
Tja, dit kon eigenlijk niet missen. Na de warmste Pasen ooit, ‘s avonds in de tuin als toetje een versgebakken, nog lauwwarme taart eten. Ik hou van taarten die zuur zacht fruit combineren met zachte zoete cake. De polenta was even wennen. Het is best grof, een beetje knapperig. Deze cake was de dag erna nog wat steviger en minstens zo smakelijk.

Pagina 30 (ENG) of recept

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a reply

Als je het leuk vindt voeg dan een foto van jouw baksel bij je commentaar! (JPEG only)