Ricotta Cheesecake met appel

Van delicate eenvoud is deze cake.  Dit zeer makkelijk te maken taartje wordt toegevoegd aan mijn lijstje met favorieten. De ricotta zorgt voor een echte cheesecake zonder dat de calorieënteller doorslaat. De geraspte appel proef je nauwelijks terug maar geeft wel een goede structuur aan de cake en wat frissigheid. Een prima cake om om vier uur bij de thee te serveren. Kinderen en volwassenen vonden hem heerlijk!

Ricotta Cheesecake

Ik vond het recept op een blog dat ik graag lees: Food 52! In het recept wordt heel Amerikaans met cups gewerkt. Zelf vind ik dat ook wel makkelijk maar voor wie niet, heb ik het recept hier aangepast.

Recept:

  • 130 g boter
  • 220 g suiker
  • 3 eieren
  • 160 g bloem
  • 5 g bakpoeder (meng het door de bloem!)
  • citroenrasp van 1 citroen
  • 250 g ricotta (1 bakje)
  • 3 kleine geraspte appeltjes (250 ml)

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 C en vet een bakblik van 20 cm in.

Mix de boter en suiker romig. Voeg een voor een de eieren toe. Voeg dan zonder te veel te mixen de bloem (met bakpoeder), citroenrasp, ricotta en appelrasp toe. Giet het beslag in het blik en bak de cake 25 tot 30 minuten. (Even testen met een sateprikker of de binnenkant gaar is!). Laat de cake in het blik afkoelen (Ik haal ‘m er niet uit voordat ie koud is, dan blijft ie goed smeuïg). Nog even verder koelen in de koelkast en voilà: Een elegant, zeer smakelijke taartje! Eet smakelijk!

Wil je ‘m toch wat oppimpen gebruik dan een sjaboon dat je zelf knipt en strooi er wat poedersuiker over!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 Responses to Ricotta Cheesecake met appel

  1. Laura zegt:

    mjamjamm!!
    Hij was erg eenvoudig te maken en echt super lekker!
    Dankjewel voor het delen.
    Groetjes Laura

  2. Auke zegt:

    Echt een heerlijke cake, die ik maakte met alle restjes uit de koelkast. We hebben genoten van dit recept, dank voor het delen!

Leave a reply

Als je het leuk vindt voeg dan een foto van jouw baksel bij je commentaar! (JPEG only)