Serious Request: Maple Pecan Pie

We mochten weer! De derde taart voor Serious Request stond op de planning. In Leiden en omstreken begint de komst van het glazen huis al aardig te leven. Er kwamen al kinderen cakejes aan de deur verkopen voor het goede doel! Ha, ha..

Na de fantastische serie “The Great British Bake Off” heb ik me laten verleiden om “the Baking Bible” van Mary Berry aan te schaffen. Voor wie het nooit gezien heeft: The Great British Bake Off is een bakcompetitie voor amateurs waarin het bakken centraal staat en niet zozeer de jury zoals in bijna alle nederlandse kookprogramma’s. Echte BBC kwaliteit dus..Mary Berry is een oudere dame die jureert en zeer contentieus overkomt en haar leven gewijd heeft aan het schrijven van tientallen kook en bakboeken. Affin, alhoewel een grote fan van Nigella (en Jamie), hun recepten zijn niet altijd helemaal te vertrouwen. En daarmee bedoel ik dat als je bijvoorbeeld de brownies van Nigella maakt, zoals ik vorig jaar deed, om mee te nemen voor een kampeerweekend, het hele veldje heeft genoten van de overigens heerlijke baksels. (het was meen ik mij te herinneren bij elkaar zowat anderhalve kg). Excuus gevonden voor de aankoop dus en ohh wat gaat dat verradelijk makkelijk met zo’n plastic kaartje achter de computer….

Om “The Baking Bible” uit te proberen koos ik de meest herfstachtige taart: The Maple Pecan Pie. Niet bepaald een goedkoop taartje aangezien er 200 ml maple syrup en 200 g pecan noten in gaat.

Het is weer zo’n taart die blind gebakken moet worden met een kruimel korst deeg. De hoeveelheid suiker voor dit soort deeg kan per recept enorm varieren. In dit recept wordt een beetje gebruikt. De vulling bevat suiker, eieren, maple syrup en noten. Mary Berry maakte de hooggespannen verwachting waar: Het recept was heel precies kloppend qua hoeveelheden en de taart kwam prachtig uit te oven en de vorm.

De “Pie” was binnen een mum van tijd op. De korst was echter toch een beetje te kruimelig bij het aan snijden. (Voortaan houd ik het bij Jamies recept zoals ie bij deze taart gebruikt)

Je kunt het recept (met foto van Mary Berry!) hier vinden!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 Responses to Serious Request: Maple Pecan Pie

  1. Ik heb de taart gemaakt en het is uitgelopen op een mislukking. Nou ben ik al niet zo’n ster in deeg uitrollen en in deegbodems blindbakken. Meestal sla ik zulke recepten over. Maar goed, je moet je zelf toch eens uitdagen. Ik ben gek op de combinatie pecannoten – maple syrup en toen ik deze taart zag in het boek, wilde ik me er wel aan wagen. Toen de taart in de oven stond, bleek alle vulling eruit te lekken, er zat blijkbaar een scheurtje in het deeg. Een ravage in de oven en daar ging mijn heerlijke vulling van maple syrup. Ondanks dat smaakt de taart toch nog wel lekker, hoewel ik natuurlijk de vulling mis. Maar ik geef niet op, binnenkort staat hij weer op het programma.
    Fijn weekend, Caroline

  2. Dionne zegt:

    Volhouden hoor! Nog een paar tips voor het blind bakken:
    Goed bloem gebruiken op aanrechtblad
    Het uitgerolde kwetsbare deeg op de deegroller “rollen” en weer uitrollen boven de bakvorm.
    Tip van Jamie!: Een prop maken van bakpapier, nat maken, uitwringen, en dan kun je het makkelijk in de vorm moduleren met daarop de blinde vulling (bonen in mijn geval).
    Als je deeg zonder vulling gebakken is, even “sealen” met eiwit en 2 minuten terug in de oven zetten.
    Daarna dus met vulling bakken!
    Succes!

  3. Bedankt, dit keer ging het blindbakken wel goed, ik gebruik ook bonen. Volgende keer ga ik de bodem sealen met eiwit. Goede tip!
    groeten, Caroline

  4. Rozemarijn zegt:

    Ik had de taart hier al eerder gezien en heb nu een goede aanleiding om hem eens te proberen, maar ik kan het recept nergens vinden. De link brengt me naar een boekenwinkel, was dat de bedoeling en zo niet. Waar vindt ik het recept dan wel?

Leave a reply

Als je het leuk vindt voeg dan een foto van jouw baksel bij je commentaar! (JPEG only)