Simpele Advocaatcake

Laatst kregen we een opmerking dat onze recepten een beetje te moeilijk werden. Voor mijn gevoel maak ik alleen maar makkelijke dingen, maar dit recept is nog simpeler dan normaal. Ik heb het van internet van de site allrecipes.nl. Na mijn Paastaart met advocaat was ik op zoek naar nog een advocaatrecept. Nu is de fles leeg. Het resultaat is een heerlijke smeuïge cake, met een lichte advocaatsmaak. Alle alcohol verdampt, dus daardoor wordt de smaak veel zachter. Met onderstaande hoeveelheden kun je een kleine tulbandvorm vullen. Voor klassiek cakemodel zou ik van alles 200 gram en/of 200 ml gebruiken en 4 eieren.

advocaatcake

 

Nodig
– 250 ml zonnebloemolie
– 250 gram suiker
– 5 eieren
– 250 gram bloem
– 200 ml advocaat
– zakje bakpoeder

Verwarm de oven voor op 160 graden hetelucht (of 180 graden gewoon) en vet een kleine tulbandvorm of bakring in met een beetje zonnebloemolie.

Mix olie, suiker en eieren tot een romige massa.

Zet de mixer lager en giet de advocaat er in een klein straaltje bij.

Roer het bakpoeder in een aparte kom goed door elkaar, dan krijg je geen witte bakpoedervlekken in je gebak. Voor het beste resultaat kun je de bloem ook nog zeven.

Voeg de bloem en het bakpoeder toe en mix op een lage stand tot alles mooi gemengd is. Vul je vorm met het beslag.

Bak de cake onderin de oven in 50 minuten gaar.

Laat 10 minuten afkoelen op een rooster en probeer de cake uit de vorm te lossen.

Voor 10 personen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

One Response to Simpele Advocaatcake

  1. Baukje zegt:

    Advocaat cake was heerlijk vers!
    Maar helaas geen advocaat te herkennen!
    Jammer

Leave a reply

Als je het leuk vindt voeg dan een foto van jouw baksel bij je commentaar! (JPEG only)