Weespermoppen

Laatst ontmoette ik iemand die zei; “O, ben jij Margot. Als ik iets bak van de Goddelijke Huisvrouw, kies ik bijna altijd een recept van jou. Die zijn lekker makkelijk.” Ik vat het maar op als compliment …

Hier is weer zo’n makkelijke topper van Margot: van blik in de voorraadkast tot eindproduct in 20 minuten, bijna geen ingrediënten nodig. Niets mis mee toch? Op een regenachtige vrije dag zal ik ook weer eens echt mijn best gaan doen en mezelf overtreffen.

weespermoppen 2

Weespermoppen
Auteur: 
Recept type: koekjes
Voorbereidingstijd: 
Baktijd: 
Totaaltijd: 
 
Ingrediënten
  • 250 gram amandelspijs
  • ½ tot 1 eidooier
  • suiker om koekjes in te wentelen
Instructie
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snij kleine blokjes van het amandelspijs en doe ze in een kom. Voeg eerst ½ eidooier toe. Kneed met je vingers tot het een egaal mengsel is. Zorg dat er geen klontjes spijs meer zijn. Voeg eventueel meer eidooier toe.
  3. Vorm een lange rol met een doorsnede van zo’n 2,5 cm van het spijs. Bestrooi een werkvlak met suiker. Wentel de rol in de suiker, snij er dikke plakjes van (1,5 cm). Doop ook de boven- en onderkant van de plakjes in de suiker.
  4. Leg de plakjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 8 tot 10 minuten, tot de randjes goudbruin kleuren.
  5. Voor 15 - 20 koekjes

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 Responses to Weespermoppen

  1. Brigitte zegt:

    zien er heerlijk uit!
    Ik ben zelf ook begonnen met ’n blogje (doordat ik ’n opleiding brood en banketbakker volg).
    Ik heb jullie gelijk in de blogroll gezet, ik zal zeker nog dikwijls komen kijken hier!

  2. janna de vries zegt:

    Ik heb de weesper moppen al een paar keer gemaakt en waren heerlijk. Ook de amandelkoekjes. Kwamen goed uit. Moet er alleen. Een beetje meer ei bij doen want het beslag moet ietsje dunner zijn. Zuinig zijn met de suiker als je op wilt passen met de calories!

Leave a reply

Als je het leuk vindt voeg dan een foto van jouw baksel bij je commentaar! (JPEG only)