Wentelteefjes voor Valentijn

Vergeet dit jaar de geijkte croissantjes als je een Valentijnsontbijtje voor je geliefde maakt. Wentelteefjes zijn terug van weggeweest. Deze luxe teefjes zijn dubbellaags dus dubbellekker: met een dikke laag Nutella ertussen. Geen teefjes maar teven dus. Voor de gelegenheid kun je een hart uitsnijden of uitsteken met een koekvorm (mijn schoonmoeders oude borstplaathart bleek precies de juiste grootte), maar je kunt ook gewone vierkante bammetjes gebruiken. Dit recept is voor vier flinke wentelteven.

Wentelteefjes voor Valentijn foto margotNodig
2 eieren
120 ml melk
1 tl vanille-extract
2 el suiker
8 witte casinoboterhammen
1/2 pot Nutella of hazelnootpasta
2 el geroosterde en fijngehakte hazelnoten
roomboter om in te bakken
poedersuiker
rood fruit, ontdooid

 

 

 

Bereiden
Meng in een ruim diep bord de eieren, melk, vanille-extract en suiker. Kluts goed met een vork, als je straks geen herkenbare ei-stukken op je teefje wilt. Zet ernaast een bordje met de gehakte hazelnoten.

Leg op een snijplank een witte boterham. Besmeer ruim met Nutella, leg er een boterham op en snijd of steek er een hartvorm uit (uit de hand of met behulp van een vorm). Leg de dubbele boterham 1 minuut in het eimengsel, keer en laat nog een minuut erin liggen. Smelt ondertussen de roomboter in een middelgrote koekenpan. Druk een kant van de boterhammen in de gehakte hazelnoten, leg met de hazelnootkant naar boven in de pan. Bak 1 tot 2 minuten per kant mooi goudbruin, keer en bak nog 1 tot 2 minuten. Je kunt twee wentelteefjes tegelijk bakken. Herhaal tot alle wentelteefjes gebakken zijn. Server per persoon een wentelteefje, licht bestrooid met poedersuiker en ernaast wat rood fruit. Bak als je harten heb gemaakt ook de overgebleven hoekjes, die zijn net zo lekker!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a reply

Als je het leuk vindt voeg dan een foto van jouw baksel bij je commentaar! (JPEG only)