Wie zijn dan die GHV’s?

Over Margot

Als ik niet in de keuken sta om te koken of te bakken, lees ik als echte Anglofiel graag Engelse kookboeken of het BBC Good Food Magazine. Mijn interesse in alles wat met voeding en gezondheid te maken heeft, heeft ertoe geleid dat ik begonnen ben met de studie Voeding en Diëtetiek. Ik leer nu alles over het lichaam en hoe voedingsmiddelen opgebouwd zijn en werken. Hoewel ik heus nog wel van lekker hou en zeker ook feestelijke taarten zal blijven bakken, ga ik me meer en meer richten op: Wat is gezond? Waar voel je je lekker bij? Het is natuurlijk het leukste als je naast lekker ook gezond kunt eten. Als het goed is, voel je je dan fitter en bovendien hou je het langer vol. Ook vind ik het leuk om me te verdiepen in diëten en allergieën. Het is fijn als iemand met een beperkt dieet toch mee kan genieten en niet zijn eigen traktatie mee hoeft te nemen. De komende tijd zal ik zo veel mogelijk gezonde dingen bakken, met af en toe een heerlijke uitschieter in de vorm van een slagroomtaart ofzo.

 

Over Dionne

dionne-fotoVan Henley Royal Regatta tot zompige kampeerveldjes in het Lakedistrict: Ik wentel me erin. Jammer genoeg heeft het thuisfront niet ieder jaar zin om met 12 °C door de heuvels vol schapenkeutels te trekken in de zomer… Maar de tearooms daarentegen zijn altijd een goed argument om de boot toch nog maar eens te pakken.
In het dagelijkse leven run ik op bescheiden schaal mijn eigen grafisch ontwerp buro. Bakken doe ik vooral als er veel stress om me heen is…Gewoon terug naar de eenvoud; bloem, boter eieren..staren naar de mixer en het leven wordt een stuk minder ingewikkeld. En dan.. samen met familie en of vrienden om de tafel….wat nog meer te wensen?