Yeah!! Post nr. 100! Wedding Cake

De honderdste bijdrage voor het blog en het verzoek om een huwelijkstaart te maken kruisten elkaar op het goede moment. Verzoek is niet helemaal juist, want ik stond nogal opdringerig te springen voor het aanstaand bruidspaar met “mag ik, mag ik??” En het mocht! Het mocht alleen geen traditionele taart worden voor het stel dat met gevoel voor humor en camp dan wel weer graag poppetjes boven op de taart wilde voor hun maandagochtend-half-tien trouwerijtje.

Ik vond prachtige voorbeelden van wat moderne taarten op Pinterest. Dit is een super leuke website met digitale prikborden op het gebied van design, mode, eten etc ! Hier kun je dan ook  mooie voorbeelden vinden. De eigenzinnige keuze werd gemaakt voor een sixties look & feel weddingcake. Gezien de lange aanloop en geschiedenis van het aanzoek vond ik een toepasselijke caketopper bij de one-stop-wedding shop.

Margot wist gelukkig een goed recept voor een citroentaart gehuld in marsepein en fondant.

Het bakken
Het bakken van de cake waarin behalve citroen ook yoghurt en amandelen verwerkt werden ging prima voor de 20 cm vormen, maar het lossen uit de kleine springvormen was een ramp. De structuur was misschien te luchtig…Gelukkig konden de brokken en scheuren prima aan elkaar gemetseld worden met de Zwitserse meringue botercreme. Zwitserse botercreme bestaat uit 1 deel eiwit, twee delen suiker en 3 delen boter. Eerst verwarm je de eiwitten au bain marie met de suiker tot deze is opgelost. Daarna klop je mengsel stijf in de keukenmachine of met de mixer en voeg je daarna de boter geleidelijk in klontjes toe. Op laten stijven in de koelkast en voila! Het was de eerste keer dat ik deze creme maakte wat niet zo slim is als je voor zo’n project staat. De eerste poging mislukte volledig omdat de vervanging van de eiwitten door meringuepoeder (denkend aan salmonella en oma..) leidde tot een soort betonnen massa. De tweede poging met verse eiwitten was gelukkig wel succesvol en ik moet zeggen: de lekkerste botercreme tot nu toe! (en oma leeft nog..)

De decoratie
In het recept wordt de cake bekleedt met marsepein en daarna afgedekt met fondant. Dit laatste bevordert de houdbaarheid. (Sommige trouwtaarten schijnen zelfs weken van te voren gemaakt te worden. Mmmhh..) Nu was dit een last minute taart voor een last minute wedding en bovendien ben ik niet zo’n fan van fondant, dat eigenlijk mierzoete suikerplamuur is en besloot dus die laag weg te laten…Dom bleek later want de handgeschreven doodles met een eetbare inktpen waren lastig op te brengen op de zachte marsepein..

Op internet zijn vele filmpjes te vinden hoe je de marsepein netjes om de cake krijgt. Hoe hoger de taart, hoe lastiger dit is bleek wel en helemaal rimpelvrij kreeg ik ‘m niet al zag je dat uiteindelijk nauwelijks. Kunst is ook de laag marsepein heel dun uit te rollen. Gouden tip: gebruik een mengsel van poedersuiker en maizena op je aanrechtblad tegen het plakken.

De silhouetten maakte ik door foto’s met photoshop te bewerken tot een zwart-wit sjabloon. Deze werden uitgeprint en uitgeknipt en op de donkerblauwe marsepein gelegd. Met een sateprikker heb ik toen de omtrek overgebracht en met een klein hobbymesje uitgesneden.
Affin, een hele dag verder (’t was al bijna nacht) en met dank aan “the Beatles” stond daar zomaar de eerste Weddingcake!

We hebben genoten van de dag en de cake!

De low-budget decoratie bestond uit vele lege blikjes als vaas en theelichthouder (instructie spreekt voor zich) De instructies van de papieren Dahlias kun je hier vinden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Responses to Yeah!! Post nr. 100! Wedding Cake

  1. http://www./ zegt:

    Tze, den ganzen iLife Sch*** habe ich gar nicht erst mitinstalliert. Dafür aber den Dashboard-Mirror um sehen zu können, ob ich schon \\”Sonnenbrand\\” vom hellen Monitor habe. 😉

  2. Thanks for the comment I read your posts – looks like you experienced a lot! I know what you mean about wanting to go to more though, but glad I was a part of it, even if it was just providing an audience!

Leave a reply

Als je het leuk vindt voeg dan een foto van jouw baksel bij je commentaar! (JPEG only)